Geen categorie

Tips hoe je de vakantiesfeer in huis haalt

Deze zomer kon het eindelijk dan weer, we mochten weer op vakantie! Misschien ben je alweer een tijdje aan het werk of moet je nog op vakantie of heb je helemaal geen tijd gehad om op vakantie te gaan. Hoe dan ook hoe heerlijk is het om je even in het buitenland te wanen. In dit artikel vind je wat tips hoe je de vakantiesfeer in huis kan halen, om toch nog het vakantiegevoel te krijgen of om simpelweg dat vakantiegevoel te herbeleven. 

Kies een land

Op vakantie gaan is altijd erg leuk om te doen, maar vaak van korte duur. Organiseer thuis een leuke avond samen met je partner of samen met vrienden. Kies een land als thema, zodat je de borrel helemaal in stijl kan organiseren. Wanneer je aan vakantie denkt dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan zon, zee en strand. De perfecte combinatie tussen strand, zee en zon is Griekenland, het was dan ook geen verrassing dat de Nederlandse vakantiegangers grotendeels naar Griekenland gingen. Het is leuk om ook de hapjes en drankjes aan te passen naar het land die jij gekozen hebt, in dit geval Griekenland. 

Griekse meze

Het woord tapas is bij iedereen wel bekend, dat zijn de kleine hapjes die vooral in de Latijnse keuken te zien zijn. In Griekenland noemen ze die kleine hapjes geen tapas, maar mezedes oftewel meze. Er zijn diverse drankjes en hapjes die typisch Grieks zijn om de borrel compleet te maken. Als we naar de meze kijken is dat vooral veel tzatziki, Griekse olijven en wat vlees of vis op de Griekse wijze bereid.  Zo wordt er in Griekenland veel ouzo gedronken, maar ook de Griekse wijn mag niet ontbreken. Zet wat Griekse muziek op of een typische Griekse vakantie film, zoals “The big fat Greek wedding”. Jij zit gegarandeerd helemaal mee te genieten. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *