Geen categorie

Portugese wijn kopen doe je in Nederland eenvoudig online

Wanneer je wel eens in Portugal op vakantie bent geweest en daar een wijntje gedronken hebt, dan zul je kunnen beamen dat deze uitstekend smaakte en je voortaan eigenlijk niets anders meer wilt dan Portugese wijn drinken. De smaak doet je terug denken aan deze heerlijke vakantie maar dat is niet het enige. Portugese wijn is namelijk een van de beste wijnen ter wereld. Daarom verwondert het je misschien dat wanneer je in de Nederlandse wijnwinkels of slijterijen op zoek gaat naar Portugese wijn, je bijna niet één fles tegen komt. Portugese wijn kopen doe je dan ook eenvoudig online.

Keus uit wit, rood, rosé, vino verde, port of bubbels bij Portugese wijn kopen

Port en Vinho Verde zijn vast herkenbaar voor je wanneer je een wijnliefhebber bent. Maar heb je ooit gehoord van Castelão of Fernão Pires? Dit zijn twee van de vele druivenrassen die in Portugal voorkomen en bijna nergens anders groeien! Hier introduceren wij enkele wijn regio’s. Dit zijn de Portugese wijnen die je tijdens het diner wilt drinken, ook al heb je favorieten uit andere landen zoals de Malbec, Barbera, of Chardonnay. Portugal heeft geweldige alternatieven. En bij het Portugese wijn kopen zul je er achter komen dat deze ook nog eens een stuk goedkoper is! Of je nu van witte wijn, rode wijn, rosé, vino verde, port of bubbels houdt, jij vindt gegarandeerd je favoriete wijn online.

Alternatieven voor de bekende favoriete wijnen

Portugese wijn kopen doe je voor het eerst maar niet meer voor het laatst! Ben je op zoek naar een alternatieve Portugese wijn voor jouw favoriete wijn uit een ander land? Kijk dan eens naar wijnen van deze druivenrassen. Op het etiket van de wijn staat altijd het druivenras benoemd. Mocht je bijvoorbeeld van de Spaanse Albarino wijn houden, een uitgesproken Pinot Gris/Grigio of Riesling, dan moet je de Alvarinho Portugese wijn kopen. Hou jij meer van de droge Riesling, Pinot Blanc of droge Chenin Blanc? Dan is de Arinto of Pedernã wijn een goede keuze. Arinto maakt elegante minerale witte wijnen is één van de oudste inheemse druivenrassen en wordt ook veel gebruikt in blends. Arinto wordt in de Regio Vinho Verde ook wel Pedernã genoemd. Dominante tonen van appel en lemon, mooie zuren en mineralen maken deze Portugese wijn zeer elegant.  Ben jij een liefhebber van Viogner, Torrontes of Rousanne? Dan is de Fernào Pires een goede keuze. 

Portugese wijn kopen doe je bij een specialist

De Nederlandse slijterijen en wijnwinkels hebben een breed assortiment van wijnen uit bijvoorbeeld Spanje, Italië, Frankrijk, Chili en Zuid Afrika, maar je zult er niet snel een Portugese wijn kopen want deze vind je er bijna niet. Dit is heel vreemd wanneer je nagaat dat Portugal is opgesplitst in maar liefst 14 wijnregio’s! Kies jij voor een frisse levendige en vaak sprankelende Vinho Verdes? Deze wijnen hebben een laag alcoholpercentage en frisse smaken zoals perzik en citrus. Of drink je liever de befaamde dessertwijn Port genaamd Douro, gemaakt van wijndruiven van wereldklasse verbouwd op de glooiende terrassen vol wijngaarden langs de Douro Rivier? 

De specialist op dit gebied is Sandor Wine Import, vraag gerust om advies als je nog niet precies weet naar welke wijn jij op zoek bent.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *