smullen
Eten

Pisang Goreng en nog meer!

De heerlijkste Aziatische lekkernij

Wanneer de meeste mensen Pisang Goreng hoort, denken ze meteen aan een lekkere Aziatische eten. Het is bekend als de gebakken banaan en kan op verschillende manieren bereidt worden. Dit komt doordat er verschillende culturen zijn die het toch weer op een andere manier bereidt. Wil je het thuis bereiden voor de hele familie wanneer je niet naar een Indonesische restaurant kunt? Maar je weet niet hoe het bereidt moet worden? Als dit het geval is, wacht dan niet langer en lees maar verder over Pisang Goreng en andere lekkernijen.

Pisang Goreng

Wat heb je nodig en hoe bereid je het? Je hebt ei, bakmeel, (vanille)suiker en zout nodig. Deze moet je goed door elkaar mengen en vervolgens doe je water erbij terwijl je het klopt, totdat het beslag egaal wordt. Je kunt de bananen in dikke schijfjes snijden. Daarna verwarm je de olie en je haalt de gesneden stukjes door het beslag en frituur deze totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn. Vervolgens leg deze op keukenpapier. Om het nog heerlijk te maken, kan je poedersuiker erop bestrooien net zoals olliebollen, voordat je het serveert. Bij het serveren kan je blokje jonge kaas erbij doen of eten met Milo, thee of koffie. Anders kan je het ook als dessert eten naast vanille-ijs met de siroop van jouw keuze.

pisang goreng

Andere lekkernijen die je met banaan kunt maken!

Ben je gek op banaan of gebakken banaan? Lees dan maar verder om erachter te komen wat je nog allemaal kunt doen met een banaan. Je kunt er zoveel mee, maar we zullen een paar namen van lekkernijen noemen zodat je eraan kunt beginnen. Voorbeelden die je thuis kunt maken zijn gekarameliseerde banaan, chocolade kokos banaan ijsjes, bananentaart met bladderdeeg, loempia van banaan, banaan bonbons en bananenmousse. Als je een fan bent van banaan dan weet je zeker dat deze allemaal heerlijk smaken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *