Koffie op kantoor
Drinken

Op deze manier drink je voortaan de best koffie

Ben je koffieliefhebber? Dan zal je mogelijk merken dat het soms moeilijk kan zijn om de beste koffie te vinden. Want waar let je nu op om de beste koffie te kunnen maken? Uiteraard altijd eerst de machine. Want zonder een goede machine zal het moeilijk worden om goede koffie te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een WMF koffiemachine. Of een machine van een ander kwalitatief merk. Welke machine je ook hebt, de bonen zijn ook erg belangrijk. En wij geven je tips over hoe je de kwaliteit van bonen voordat je ze koopt kunt achterhalen.

WMF koffiemachine

Achterhaal de kwaliteit voor het kopen

Wil je nog voor het kopen van de koffiebonen achterhalen of het van een bepaalde kwaliteit is voorzien? Dan kun je dit middels een aantal factoren controleren. Kijk altijd eerst naar de herkomst. Kun je lezen waar de bonen vandaan komen? Dan is dat een goed teken. Lage kwaliteit bonen producenten vermelden dit namelijk meestal niet op hun verpakking. Daarnaast die dien je in de gaten te houden wanneer de bonen geroosterd zijn. Houd dit altijd op maximaal een maand na aankoop.

Kopje koffie

Zo weet je zeker dat je de meest verse bonen hebt. En wil je nu echt zeker weten of de bonen van goede kwaliteit zijn? Controleer dan even de algehele informatie. Bij goede kwaliteit koffiebonen zal je waarschijnlijk altijd veel informatie vinden. Terwijl er bij mindere producten juist heel weinig op staat. Controleer dit en de andere factoren uit dit artikel en je weet zeker dat je volgende aankoop goed zal zijn.