Geen categorie

Dessert Pizza maken: Feestelijk lekker met fruitige bessen!

Heb je na het pizza bakken nog pizzadeeg over? Je hebt bijvoorbeeld een lekkere pizza Calzone of Mozzarella gemaakt, maar je hebt niet al het deeg gebruikt. Zonde om weg te gooien, hiermee kun je namelijk een heerlijke dessert pizza maken! Bij Pizza denken mensen vaak aan hartige snacks, maar dat hoeft natuurlijk niet want ook zoete pizza’s zijn heerlijk en bovendien erg makkelijk om te maken! Zoete pizza’s kunnen worden gegeten als dessert maar zijn ook heerlijk als lekkere snack op een mooie zomerse dag. In deze blog bieden wij een lekker en makkelijk recept. Je vind hier precies wat je nodig hebt en welke stappen je moet doorlopen.

Ingrediënten

  • 1 bol basisdeeg
  • 200 g ricotta
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 stukje gember
  • 1/2 citroen (citroensap)
  • kaneel
  • suiker
  • honing
  • 100 g blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 100 g frambozen (vers of uit de diepvries)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 C (200 voor een heteluchtoven).
  2. Bedek de bakplaat met een klein beetje bloem.
  3. Mix de ricotta, vanille extract, 2 theelepels suiker, gember en citroensap in een kom  door elkaar en zet apart
  4. Mix kaneel en de overgebleven suiker door het pizzadeeg. Rol de bal deeg uit tot een dunne of dikke pizzabodem van 25 cm doorsnee en met een dikte van 2-3 mm in het midden.
  5. Bak de pizzabodem ongeveer 15 minuten, en haal deze uit de oven als de pizzabodem knapperig en goudbruin is.
  6. Verdeel het ricotta mengsel over de pizzabodem en garneer met de frambozen en blauwe bessen.
  7. Om het geheel af te maken schenk je als laatste honing, naar smaak, over de pizzabodem en het fruit.
  8. Geniet van je zelfgemaakte dessert pizza en eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *